A riqueza do mar de Carril foi o que provocou o interese dos seus fundadores. A sardiña e a ostra foron fonte de riqueza e traballo. Di Jerónimo del Hoyo que, a principios do século XVII, "los vecinos de esta villa son casi todos pescadores de pescado mayor y sardina. Cójense junto a ella muchas ostras, y éstas y las de Rianjo son las mejores que hay en todos los puertos de Galicia". Podía presumir entón Carril, con Rianxo, de coller a mellor sardiña de Galicia. Nalgún momento esta riqueza será motivo de sonada disputa entre unha e outra vila.
Non eran os traballos agrícolas os que definían a Carril. O mar o dominaba todo, e así o coengo del Hoyo fala de que "hay algunos labradores, aunque pocos". O benigno clima permitía que houbera "algunas huertas con muchos naranjos y limones", di que "hay algunas viñas", pero a riqueza agrícola era escasa: "como el término de la dicha villa es muy corto, todas estas viñas y huertas son muy pocas".
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